torstai 22. tammikuuta 2015

Top 5: Score-musiikki

On aika ensimmäisen top 5-listan, enkä totisesti päästä itseäni helpolla. Tein siis listauksen top 5- score-musiikista, eli ns. taustamusiikista. Tätä varten katsoin youtubesta paljon muiden suosikki scoreja, etten vain unohda mitään.

Vaikean valinnan jälkeen tässä on oma top 5:

5. Haircut
Jerry Goldsmith
Mulan

Tämä aiheuttaa aina kylmiä väreitä kun kuuntelen tätä. Tähän on onnistuttu todella hyvin saamaan tunne, joka Mulanilla on, kun tämä päättää lähteä armeijaan.


4. Sanctuary!
Alan Menken
Notre Damen kellonsoittaja

Alan Menken on mulle Disney-säveltäjä nro 1. On vaan käsittämätöntä miten se mies onnistuu tekemään toinen toistaan upeampia sävellyksiä, ilman toiston tunnetta.  Menken osaa tehdä tunnelman vaihtelut todella hyvin ja lisäksi kuoron käyttö nostaa karvat pystyyn joka kerta. 


3. This Land
Hans Zimmer
Leijonakuningas

Leijonakuningas on täynnä hyvää musiikkia, mutta tämä nousee itselläni kärkeen. Pidän sellaisesta musiikista, joka alkaa hiljaa ja voimistuu loppua kohden. Kohtauksen sade ja ukkonen sopii musiikkiin kuin nenä päähän! Ja taas on karvat pystyssä kuoron takia! :)


2.  Farewell
Alan Menken
Pocahontas 

Menken se vaan osaa. En edes keksi tähän mitään kunnon perusteluja, joten antaa musiikin puhua puolestaan. :)


Pari kunniamainintaa:

Finale
George Burnsin sovitus Tsaikovskin baletista
Prinsessa Ruusunen

Olen joskus sanonut, että tämä on häävalssini jos vaan tuleva puoliso hyväksyy sen. :) Kaunis, soljuva ja yksinkertainen. Ilomielen ja Floran nahistelu puvun väristä kruunaa kaiken ja lopuksi vielä ihana tanssi jatkuu pilviin asti. Ah, täydellinen kohtaus tällaiselle romantikolle. <3


Coronation day
Christophe Beck
Frozen

Frozen oli itselleni todella mukava yllätys, koska en ole juurikaan innostunut Disneyn viime vuosien elokuvista. Tästä musiikista tulee hyvälle tuulelle. Pahoitteluni taas huonosta perustelusta, en ole koskaan ollut hyvä siinä. :D


Sitten saavutaan päämäärään eli "voittajaan"

1. Prologue 
Alan Menken 
Kaunotar ja Hirviö

Tämä on luultavasti kauneinta musiikkia, mitä olen koskaan kuullut! Melodia on suorastaan lumoava ja heti elokuvan alusta tietää, että tulossa on jotain ihmeellistä! Olin katsomassa Kaunottaren ja Hirviön elokuvissa viime syksynä ja aloin itkemään jo alkusävelistä alkaen. Sain paljon hämmentyneitä katseita kanssa katsojilta. Kaunotar ja Hirviö on minun suosikki klassikko ja siinä on jotain mikä menee minulla jonnekkin syvälle ja koskettaa joka kerta. :)Tässä oli mun top 5-scorea Disney-elokuvista. Mitä mieltä olitte ja kertokaa toki omia suosikkejanne! :)

3 kommenttia:

 1. Kaunotar ja Hirviö on minunkin lemppari klassikkoni. <3

  VastaaPoista
 2. aaaah tuo Kaunottaren ja Hirviön prologi! <3 Se tuo aina mukanaan tosi satumaisen ja mahtavan mystisen tunnelman! ^-^ ja tuo Coronation day on myös omasta todella hienon kuuloinen! :)

  hyvin mielenkiintoinen postaus! kiitos tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että tykkäsit! Ite rakastan tehdä erilaisia listoja, joten nyt voin käyttää intoani johonkin hyödylliseen! :)

   Poista