perjantai 15. heinäkuuta 2016

Top 5: Elokuvajulisteet

Disneyn elokuvia on vuosien ajan mainostettu mitä kauneimmilla julisteilla ja siksipä ajattelin laittaa omat suosikkini järjestykseen! 

 5. Fantasia (1990)

 

 [ FANTASIA POSTER ] 


Tällä julisteella juhlistettiin Fantasian 50-vuotisjuhlaa. Juliste on ihana yksinkertainen, mutta silti siinä on jotain jujua. Pidän kovasti Mikistä leijuvien nuottien päällä ja mietinkin, että olisiko se pelkästään riittänyt. Tarvitaanko uhkaavan näköistä Tšernoborgia ollenkaan?

4. Notre Damen kellonsoittaja (1996)

 

[ HUNCHBACK OF NOTRE DAME POSTER ] 

 

Tämä juliste on toinen alkuperäisistä, joilla elokuvaa mainostettin ensi-ilta vuotena 1996. Jälleen kerran yksinkertainen on kaunista. Julisteessa on yksinkertainen väriteema ja kuvassa näkyvät kaikki Quasimodolle rakkaat asiat: kellot ja Pariisin maisema.

3. Kaunotar ja Hirviö (1991)

 

[ BEAUTY AND THE BEAST POSTER ] 

 

Tämäkin on toinen alkuperäisistä julisteista joilla elokuvaa mainostettiin. Vaikka kuvassa Bellen asun värit ovatkin erilaiset, pidän julisteen asettelusta. Tärkeimmät hahmot ovat symmetrisesti etualalla, hirviön linna kohoaa keskellä ja pilviin on piirtynyt hirviön pää.

2. Prinsessa Ruusunen (1987)

 

 

[ SLEEPING BEAUTY POSTER ] 


Prinsessa Ruususen uutta tulemista vuonna 1987 mainostettiin näin kauniilla julisteella. Pidän tästä etenkin pilvi-teeman takia. Julisteeseen ei ole survottu kaikkia mahdollisia hahmoja vaan päähahmot ovat päässeet esille. Tuo lause "Share it with someone you love" on aivan ihana!


Ja tuttuun tapaan muutama kunniamaininta

 


Pieni Merenneito (1989 Alkuperäinen mainosjuliste)

 

[ LITTLE MERMAID POSTER ]Pocahontas (1995 Alkuperäinen mainosjuliste)


 

Tarzan (1999 Alkuperäinen mainosjuliste)

 

 

1. Tuhkimo (1987)

 

 

 

Tuhkimoa mainostettiin tällaisella julisteella vuonna 1987. Ykköspaikan tällä listalla se sai asettelunsa vuoksi. Tässä julisteessa hiiret on päästetty pääosaan yhdessä lasikengän kanssa, mutta Tuhkimoa ja prinssiä ei ole unohdettu, eikä vaunuja!

Mitkä ovat teidän mielestänne hienoimmat julisteet joilla Disneyn animaatioita on mainostettu? :)4 kommenttia:

 1. Ihania julisteita olet löytänyt top viiteesi! Omia suosikkejani ovat ysärin yksinkertaisen kauniit silhuettimaiset julistekuvat, kuten Kaunotar ja Hirviö (punainen), Leijonakuningas (sininen) ja Pieni Merenneito, joka löytyy myös omalta listaltasi. :) Seinälläni roikkuu edelleen vuoden 2015 kalenteri, joka on täynnä vanhempien klassikoiden julistekuvia.

  Blogisi on myös oikein ihana, ja kiva että postauksia on alkanut taas tulemaan mukavaan tahtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Nuo 90-luvun silhuettijulisteet on kyllä kauniita, ne kun saisi tauluiksi seinälle! :)

   Poista
 2. Tosi kiva listaus! En muistakaan aiemmin nähneeni noita Fantasian ja Ruususen julisteita. Valitsemasi julisteet ovat kivan simppeleitä. Pidän itsekin enemmän sellaisista julisteista, joissa on vain muutama hahmo eikä koko hahmokaartia. En tiedä olitko itse huomannut, että aika monessa suosikissasi on mukana pilviä. :)

  Eipä olisi itselleni tullut mieleen, että julisteistakin voi tosiaan tehdä top-listan. Täytyypä oikein pohdiskella mitkä julisteet ovat niitä kaikkein kauneimpia ja muutenkin onnistuneimpia ja laatia oma lista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit niin tajusin, että monessa on mukana pilviä ja muutenkin taivasta! :D

   Mukava nähdä mitä sinun listallesi päätyy! :)

   Poista