torstai 18. toukokuuta 2017

Kirjoja lapsuudesta

Morjens pitkästä aikaa! :)

En tätä nykyä keräile enää kirjoja, paitsi joitain helmiä sattuu vastaan tulemaan. Nyt esittelen kaksi helmeä jotka löysin jo viime syksynä.

Ensimmäinen on "Walt Disneyn satumaa" ja tähän liittyy tarina. Olin käymässä Helsingin kaupunginmuseossa ja olin kiertämässä Lasten Helsinki-näyttelyä. Yksi näyttelyn osa on Mummola, joka on täydellinen lavastus 80-luvun tyypillisestä mummolasta. Mummolan kirjojen joukosta löysin tämän kyseisen kirjan ja ihastuneena sitä selailin ja huomasin sen sisältävän paljon satuja, jotka minulla oli lapsena yksittäisenä kirjana, mutta vuosien saatossa ne ovat hävinneet jonnekkin. Ajattelin itsekseni, että olisipa ihana omistaa kyseinen kirja, mutta ajattelin, että se maksaisi kuitenkin maltaita, koska kirja on vanha. Meni pari kuukautta ja olin käymässä lähikirjastossani. Lähtiessä huomasin, että sinne on tullut tämmöinen kirjojen kierrätyshylly ja mikä siellä pistikään silmääni: Walt Disneyn satumaa. Nyt tämä kirja koristaa kirjahyllyäni vaikken koskaan uskonut sitä omistavani. :) Kirja on todella huonokuntoinen: kannet irtonaiset ja osa sivuistakin on irtonaisia, mutta minua se ei haitannut, koska kyseessä oli ilmainen kirja ja kuitenkin kaikki sivut ovat tallella.Toinen kirja "Disneyn suuri satukirja" kuului lapsena vakio-lainattaviin kirjastosta. Tämä tuli vastaan kirpputorilla viime syksynä. Näin aikuisena teksti on melko lapsellista, mutta kuvitus sykähdyttää vieläkin. Lapsena tykkäsin juuri isoista kuvista, jotka olivat uskollisia itse elokuville. :) Jos ajan kultaamat muistoni eivät aivan petä, niin tästä olisi myös sinikantinen kirja olemassa...2 kommenttia:

  1. Tuo punainen Disneyn Suuri Satukirja löytyy vieläkin lapsuudenkodistani. Vaikka olenkin Disneyfani en ole varmaan sitä ikinä lukenut, selanut vaan ihania kuvia elokuvasta. Tuo Walt Disneyn Satumaa kirja on kyllä todella hieno. Itsekkin muistan mummolasta elävästi Disneyn kuvakirjat. Mummon muutettua hoitokotiin ja kun mummola myytiin nuo vanhat Disneykirjat on omia aarteitani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuvat ovat kyllä hienoja! Niitä voisi ihastella vaikka kuinka kauan. :)

      Poista