lauantai 14. lokakuuta 2017

Top 5: aliarvostetut elokuvat

Disney-klassikkojen joukossa löytyy paljon elokuvia, jotka eivät mielestäni ole saaneet tarpeeksi huomiota. Tässä tulee omasta mielestäni viisi aliarvostetuinta Disney-klassikkoja. :)

5. Aarreplaneetta


Olen "löytänyt" tämän elokuvan vasta viime kuukausina, vaikka se on löytynyt hyllystäni melkein 10 vuotta. Mutta nyt siitä on tullut yksi suosikeistani. Siinä on sopivassa määrin seikkailua, musiikkia, huumoria ja hahmot ovat valloittavia. :) Elokuva on yksi Disneyn pahimmista flopeista enkä todellakaan ymmärrä miksi!


4. Pelastuspartio Bernard ja Bianca 


Elokuvan hahmot ovat aivan ihania ja Madame Medusa on yksi Disneyn parhaista pahiksista. Satu Silvo on loistava suomidubbauksessa! Bernardin ja Biancan "savustaminen" polku-uruista on yksi hauskimmista kohtauksista ikinä Disneyn historiassa. :D Elokuva oli menestys, mutta vuosien saatossa se on jäänyt huomiossa muiden elokuvien jalkoihin.

 


3. Mulan

 

Mulanin tarina hakee vertaistansa ja Disney sai mielestäni kerrottua sen kiinnostavsti. Elokuvan hahmoista etenkin Mushu ja isoäiti ovat hauskoja. Harmittavasti Mulan on jäänyt Disneyn prinsessa-tuotteista varsin taka-alalle!


2. Kaksin karkuteillä

 

Tässä toimii kaikki! Musiikki, hahmot, tarina ja lisäksi animaatio on todella kaunista katsottavaa (lyhty-kohtaus! <3). Mielestäni tämä on jäänyt vähän Frozenin jalkoihin, vaikka menestyikin taloudellisesti hyvin. 


Pari kunniamainintaa:

 

Atlantis

 

Mukavan erilainen elokuva verrattuna muihin klassikoihin. :)

  


Keisarin uudet kuviot

 

Disneyn hauskin elokuva. Piste. :D

 


1. Prinsessa ja Sammakko

 

Perinteinen animaatio teki paluun tämän elokuvan myötä, mutta koska elokuva ei menestynyt kunnolla, ei vastaavia ole sen jälkeen tehty. Itse en ymmärrä miksi elokuva ei kerännyt niin suurta kiinnostusta, elokuva kuitenkin edustaa perinteisempää Disneyä hieman nykyaikaisella tvistillä. Elokuvan tarina vie mukanaan ja hahmot ovat viihdyttäviä. Musiikki on aivan loistavaa! Tämä kuuluu säännöllisiin katsottaviin! :)

 


Mitkä ovat teidän mielestä Disneyn aliarvostettuja elokuvia? :)


6 kommenttia:

 1. Keisarin uudet kuviot on aivan liian aliarvostettu, kuten myös Bernand ja Bianca. Katsoin sen aikuisiällä ekan kerran ja olin positiivisedti järkyttynyt. Lapsen kidnappaus on elokuvan teemana niin karmiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bernardissa ja Biancassa on tosi hyvin yhdistetty kepeä ja ahdistava kerronta! Siinä on kaiken ahdistavuuden vastapainona rutkasti huumoria! :)

   Poista
 2. Prinsessa ja sammakko on minunkin mielestäni se ehdottomasti aliarvostetuin Disney-elokuva! Elokuva on aivan LOISTAVA! Lisäksi aliarvostettujen elokuvien joukkoon kuuluvat mielestäni Aristokatit, Robin Hood ja Aarreplaneetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, että Walt Disneyn kuoleman jälkeen tulleet pari elokuvaa (kuten Aristokatit ja Robin Hood) on jäänyt ihan taka-alalle! Ne on kuitenkin tosi hyviä ja laadukkaita elokuvia! :)

   Poista
 3. Oi, ihanaa että nostit varjoon jääneitä Disney-klassikoita esiin tässä postauksessa! Itse satun tykkäämään valtavasti juuri Atlantiksesta (nostalgiavibat, koska katsoin sitä lapsena koko ajan) ja Aarreplaneetasta. Myös Lilo ja Stitch on ihana! Joskus tuntuu myös, että Pocahontas on jäänyt samaan aikaan julkaistun Leijonakuninkaan varjoon (vähän niin kuin mainitsemasi Kaksin karkuteillä Frozenin taa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Pocahontas on kyllä jäänyt ikävästi taka-alalle, kuitenkin mielestäni ihan yhtä hyvä elokuva kuin Leijonakuningas. Lilo ja Stitch on myös aivan ihana! Tai no kaikki Disneyn elokuvat on ihania! :D

   Poista