perjantai 25. toukokuuta 2018

3 animaatioelokuvaa, jotka muuttivat elämäni. 200:s postaus! :)

Blogini on tullut siihen pisteeseen, että edessä on 200:s postaus. Wuhuu! Senpä vuoksi tämä on vähän spesiaalimpi. Pyörivä nuoli-blogin Vilhelmiina haastoi minut jo viime marraskuussa kirjoittamaan kolmesta animaatioelokuvasta, jotka ovat muuttaneet elämäni. Tehtävä osoittautui erittäin vaikeaksi! Nyt olen kuitenkin saanut mietittyä nuo kolme elokuvaa. Koska olen surkea perustelemaan asioita, mitään syväluotaavaa analyysia ei kannata odottaa :D. 


 Pocahontas


"Kuule sydäntäs niin voit ymmärtää..."
Pocahontas on vaikuttanut ilmestymisestään asti elämässäni hyvin vahvasti. Pocahontas on roolimallini: seuraan sydäntäni, en tee asioita mieliksi muille, kunnioitan luontoa ja kunnioitan juuriani. Ja ne hiukset! Tämän elokuvan takia pidän tuulisella säällä hiuksia auki. Toivoisin, että  minulla olisi Kaarna-muorin kaltainen viisas hahmo, joka auttaa vaikeissa tilanteissa. Häneltä olen saanut yhden tärkeimmistä elämän ohjeista: löydä oma polkusi ja seuraa sitä rohkeasti.


Anastasia


"Haamut menneisyydestäin kai tanssii muistoissain..."
Anastasia vei sydämeni jo lapsena. Kaverini sai lapsena Anastasia-nuken ja voi miten olin kateellinen siitä! :D  Toki näin aikuisena ymmärrän tarinan paljon paremmin. Elokuvan näkemisen myötä olen tutkinut paljon Romanovien kohtaloa. Täytyy antaa pointsit elokuvan tekijöille, että noin raa'asta tapahtumasarjasta on saatu tehtyä lastenelokuva(vaikka toki todellisten tapahtumien ja elokuvan välillä on todella paljon eroavaisuuksia). Elokuvan musiikki on mielestäni animaatioiden parhaimpia. "Kerran joulukuun aikaan" nostaa aina kyyneleet silmiini. Tuo kappale on ensimmäisiä lauluja mitä olen opetellut laulamaan, heti kun olen jotain laulamisesta ymmärtänyt. Pystyn samaistumaan elokuvan kantavaan teemaan: haluun ymmärtää/löytää juurensa. Sillä uskon, että jokainen haluaa ymmärtää mistä on lähtöisin! :)


Aladdin


"Silmäs käyn avaamaan, ihmeet maailmojen näytän..."
Vaikka Aladdin kuuluukin Disneyn parhaimmistoon niin elokuvallisten asioiden takia se ei tähän päätynyt. Tämä nimittäin muutti elämäni aivan konkreettisella tavalla: keräilyni alkoi tästä elokuvasta. Aladdin ilmestyi ensimmäisen kerran dvd:lle 2003 (muistaakseni) ja se oli ensimmäinen Disney-klassikko minkä ostin dvd:nä. Siitä mieleeni tuli ajatus, että kerään kaikki Disney-klassikot dvd:llä. Aikaa myöten keräily laajentui muihinkin tuotteisiin. Ilman tuota julkaisua ei tätä blogiakaan olisi! Melko iso vaikutus yhdellä pienellä dvd:llä! :) 


*klink* Seuraavalle 200:lle! :)

9 kommenttia:

 1. Kippis! Ja onnea 200 postauksesta! Hieno saavutus :D

  Ja ai että pitäisi itsekin yrittää tehdä tämä listaus, mutta vain kolmen elokuvan valitseminen on niin hurjan vaikeaa. Sinun Top 3:sta löytyy paljon itsellekin rakkaita elokuvia ja voin niin samaistua tuohon tunteeseen kun kaveri sai sen oman lemppari elokuvan hahmon barbina! Ai että olin kateellinen kaverilleni jolla oli tanssiaisasuinen Anastasia-nukke. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tää oli vaikeeta! :D Voisin veikata, että puolen vuoden päästä olis ihan eri elokuvat mielessä!

   Poista
  2. Oi, hauskaa että toteutit haasteen! :D (pahoittelut tosin että löysin tämän vasta nyt)

   Pocahontas on kyllä niin mainio, että voisin täyttää koko listauksen sillä pelkästään. Olen niin iloinen että juuri se elokuva on ollut minulla pienenä katsottavanani (Atlantiksen lisäksi, haha).

   Nukeista tuli mieleen että mulla oli Atlantiksen Kida barbina ja olin siitä ihan tolkuttoman ylpeä. Omistan sen edelleen. :D Ja olen näin myöhemmin ajateltuna tosi iloinen, että ylipäätään sain sen. Atlantiksen oheistuotteita ja leluja kun ei mitenkään hirveästi tainnut olla markkinoilla missään vaiheessa.

   PS. Mun puolestani listaan saa mahduttaa useammankin elokuvan kuin kolme, jos siltä tuntuu, Sanle! Tai vähemmän. Tehkäätte niin kuin parhaaksi näette. :)

   Poista
  3. Niin ja hitto vie onnea 200:nnesta postauksesta! Siistiä!

   Poista
 2. Todella vaikea aihe tuo 3 animaatiota jotka on muuttanut elämäni, niiden täytyy luoda äärimmäisen vahvoja tunteita. Ykköskesi itselläni nousisi Bambi, toiseksi Tuhkimo ja kolmanneksi Notre Damen kellonsoittaja. Ja nyt vasta tähän kijottaessani tajuan, että nämähän on jo pitkään ollut muutenkin top3 animaatiotani, sillä en pääse Disneystä yli enkä ympäri <3

  VastaaPoista
 3. Tän voisikin tehdä. Ykkönen ja kakkonen on valmiina, mutta pitää miettiä kolmosta, kun siihen on monta vaihtoehtoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli Pocahontas ja Aladdin itsestään selviä, mutta kolmatta piti jo hieman miettiä! :)

   Poista
  2. Mä sain tän valmiiks. :)

   Poista