torstai 19. toukokuuta 2016

Top 5: Pelottavimmat/ahdistavimmat kohtaukset

Vaikka Disney-elokuvien isoin kohdeyleisö on lapset, ne sisältävät paljon pelottaviakin kohtauksia. Siksipä listaan nyt itseäni eniten pelottaneet/ahdistaneet kohtaukset!

VAROITUS! Voipi sisältää juonipaljastuksia!

5. Hunnit tappavat toisen viestinviejän - Mulan

Kaikki hunni kohtaukset Mulanissa on ahdistavia, mutta tämä on mielestäni se kaikkein ahdistavin. Lapsena en ymmärtänyt mitä tässä kohtauksessa oikein tapahtuu, mutta aikuisena totuus lävähti vasten kasvoja. Tässä on saatu pienillä eleillä ahdistava kohtaus. Hyi!


4. Quasimodon nöyryytys - Notre Damen kellonsoittaja

Quasimodon nöyryytys Houkkien juhlien jälkeen on karmivaa katsottavaa. Tämä kohtaus järkytti minua paljon lapsena ja aika usein kelasin kohtauksen yli (tosin niin teen vielä nykyäänkin). Olen aina heikompien puolella ja sen takia tätä kohtausta on tuskallista katsoa.


3. Ratigan ja Basil Big Benissä - Basil hiiri - Mestarietsivä

Ratiganin rottamaisuuden valloille pääseminen on kauhea näköistä: vaatteiden repeäminen, kynsien kasvaminen ja silmien suonien pullistuminen. Hyi! 


2. Lumikin pako läpi metsän - Lumikki ja seitsemän kääpiötä

Lumikki taisi olla ensimmäisiä Disney-elokuvia joita olen nähnyt ja tämä kohtaus meinasi tyrehdyttää tulevan Disney-fanitukseni ennen kuin se ehti kunnolla alkaa. Pelkäsin tätä kohtausta niin paljon, etten halunnut katsoa koko elokuvaa enää loppuun. Onneksi myöhemmin muutin mieleni! :D Etenkin krokotiileiksi muuttuvat tukit ja kouriksi muuttuvat oksat ovat ahdistavia! Onneksi hetkeä myöhemmin tulee söpöjä pupuja jotka saa mielen pois noista kauheuksista! :)


Ja tuttuun tapaan pari kunniamainintaa:

 

Frollon himo Esmeraldaa kohtaa - Notre Damen kellonsoittaja

Tämä on taas niitä hetkiä, jotka on tajunnut vasta aikuisena. Frollon käytös Esmeraldaa kohtaan kirkossa on oksettavaa: käden vääntäminen ja etenkin hiuksien nuuhkaisu. Kylmiä väreitä tulee vain ajatuksesta.


Claytonin kuolema - Tarzan

Tämä kohtaus on tehty erittäin vaikuttavaksi, mikä lisää sen ahdistavuutta. Ukkosen pamaus, salama ja Claytonin hirttynyt varjo puussa... Hyi!1. Huvitusten saari - Pinocchio

Koko Huvitusten saari on kammottava, koska voi aavistaa, että jotain pahaa on tulossa. Lampun sydämen muuttuminen aasiksi on karmeinta, mitä Disney on tähän päivään mennessä tuottanut. 


Mitkä ovat teidän mielestänne pelottavimpia/ahdistavimpia kohtauksia? :)

2 kommenttia:

  1. Itsellänikin on lista samaisesta aiheesta suunnitteilla, ja moni näistä, ellei jopa kaikki, löytyy listalta. Hyhhyh! Lampunsydämen muuttuminen aasiksi on jotakin aivan hirveää! Mielestäni myös Monstro on pelottava, kuten myös Stromboli uhkaillessaan Pinocchiota. Ratiganin muuttuminen "hiirestä" rotaksi on totta tosiaan aiheuttanut minulle painajaisia lapsena. Räyhä-Ralfissa on samantapainen kohtaus, kun Karkkikunkku muuttuilee Turbon ja kybugin välillä, ja varsinainen lopputulos se vasta karmea onkin. Hyi hyi! Kyllä näitä pelottavia ja ahdistavia kohtauksia Disney-elokuvissa riittää! Mutta onneksi niitä ihaniakin kohtauksia löytyy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Strombolia pelkäsin itsekin pienenä, samoin Monstroa! Onneksi nämä pelottavat kohtaukset jäävät ihanien kohtausten varjoon! :)

      Poista