lauantai 9. tammikuuta 2016

Top 5: Klassikot 1-15

Olen miettinyt, että haluan tehdä top 5-listan suosikkiklassikoistani, mutta sehän on aivan mahdoton tehtävä valita suosikit yli 50 elokuvan joukosta(okei Kaunotar ja Hirviö on se numero 1, mutta muuten :D). Niinpä päätin jakaa elokuvat osiin ja valitsen suosikit 15 elokuvan ryhmästä. Tänään on siis valitsin suosikkini klassikoiden 1-15 väliltä.

5. Pennitön ja suruton (nro. 9, 1947)

Disneyn tuottamista sodan aikaisista ja sen jälkeisistä ns. täyte-elokuvista tämä on suosikkini. Syy tähän on Mikki ja pavunvarsi. Pidän aina valtavasti pätkistä joissa seikkailee yhdessä Mikki, Aku ja Hessu. :)

4. Bambi (nro. 5, 1942)

Bambista pidän erityisesti animaation takia. Sen metsä- ja eläinkuvaus on yksi kauneimmista mitä olen nähnyt. Musiikin ja animaation yhteispeli on myös loistavaa! :)


3. Lumikki ja seitsemän kääpiötä (nro. 1, 1937)

Hahmot ovat hurmaavia ja tässäkin eläinten animointi on todella kaunista. Tällä on myös erityinen paikka minun Disney-historiassa, koska tämä on ensimmäinen Disney-elokuva, jonka olen saanut lahjaksi jouluna -94. :)


2. Peter Pan (nro. 14, 1953)

Peter Panin tarina on aina ollut minulle tärkeä ja samaistun siihen paljon. Hahmot ovat huikeita, etenkin Simo!


Kunniamaininnat:

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (nro. 11, 1949)

En itseasiassa tiedä mikä tässä elokuvassa viehättää... Pidän paljon sekä Sleepy Hollow, että Kaislikossa suhisee tarinoista, joten kaipa se sieltä tulee. :) olipa surkea perustelu!


Kaunotar ja Kulkuri (nro. 15, 1955)

En osaa kummempia perusteluja sanoa kuin, että hurmaava elokuva! Ja se spagetti-kohtaus! :)


1. Tuhkimo (nro. 12, 1950)

Tässä elokuvassa toimii melkein kaikki! Hahmot ovat hyviä ja hyvin animoitu, musiikki on mukaansa tempaavaa ja alkuperäinen tarina on saatu hienosti muokattua koko perheen elokuvaksi. :)
 

1 kommentti:

  1. Tuhkimo on minunkin suosikkini näistä Disneyn ensimmäisitä :) Ihanaa että Kaunotar ja Kulkuri mahtui myös listaasi kunniamaininnalla, se on yksi omista suosikeistani.
    Hyvä idea rajata elokuvien määrää, helpottaa kummasti TOP-listan tekemistä, kun ei tarvitse kaikkia suosikkejaan yrittää laittaa järjestykseen samaan aikaan. :D

    VastaaPoista