perjantai 12. helmikuuta 2016

Top 5: klassikot 31-45

Aika listata omat suosikkini klassikoista 31-45. :)

5. Keisarin uudet kuviot (nro. 40, 2000)

Tämä on yksi hauskimmista Disney klassikoista! Suomalaiset ääninäyttelijät ovat aivan huikeita, etenkin Seela Sella Yzmana! Animaatio on hienoa ja etenkin maisemat näyttävät hienoilta! :)

 

4. Aladdin (nro. 31, 1992)

Vesa-Matti Loiri! Siinä suurin syy miksi pidän tästä klassikosta. Totta kai elokuva on muutenkin hyvä hahmoineen ja musiikkineen, mutta Loiri tuo tähän elokuvaan ihan oman mausteensa. :)

 

3. Lehmäjengi (nro. 44, 2004)

Jo ajatus kolmesta lehmästä jahtaamassa karjavarasta oikeuttaa paikan tällä listalla! Tykkään kovasti elokuvan animoinnista, koska se on hieman erilaista kuin aiemmin. Prinsessa Ruususesta tuttu kulmikas tyyli tuli takaisin tähän elokuvaan. Alan Menkenin musiikki on jälleen kerran loistavaa ja hahmot ovat hauskoja! :)

 

2. Leijonakuningas (nro. 32, 1994)

Tämä on elokuva, josta ei löydä mitään negatiivista. Tämä voisi hyvin olla listan ykkösenä, mutta toinen elokuva koskettaa minua vielä enemmän. Elokuva on pelkkää hienoa ilotulitusta alun auringonnoususta lopun Jylhäkallion kokoontumiseen! :)

 

Tuttuun tapaan pari kunniamainintaa.

Notre Damen kellonsoittaja (nro. 34, 1996)

Tämä oli lapsuuteni suosikki elokuva. Lapsena ei ymmärtänyt kunnolla miten synkkä elokuva on, mutta näin aikuisena se välillä ahdistaakin. Tämä on hyvä esimerkki miksi Disneyn elokuvia sanotaan koko perheen elokuviksi!

 

Mulan (nro. 36, 1998)

Mulanin tarina on se, mikä siinä kiehtoo! Suomalainen dubbaus on virheetöntä, etenkin Tom Pöystin Mushu. :) 

 

Ja sitten loppuhuipennus...

1. Pocahontas (nro. 33, 1995)

Hahmot, laulut, luonto... tässä toimii kaikki. Pienenä kadehdin Pocahontasin tuulessa hulmuavia hiuksia(itse olin poikatukkainen). Aikuisena toivoisin itselleni Kaarna-Muorin kaltaista opasta. :)

 

Löytyikö oma suosikkisi listaltani?

 

4 kommenttia:

 1. Kivoja valintoja sinulla. Minulle ehdottomasti ykkönen on Notre Damen kellonsoittaja, mutta toiseksi tulisi Pocahontas. Leijonakuningas saisi kolmannen sijan. Lisäksi top-5 kuuluisi vielä Karhuveljeni Koda ja Mulan.

  Aladdinista pidän lähinnä sen musiikin ja suomidubin (Vesa-Matti Loiri <3 ) muuten en siitä hirveästi tykkää.
  Keisarin uudet kuviot on tosiaan hauska elokuva.
  Lehmäjengi on mielestäni hirveän aliarvostettu klassikjo. Vaikka se ei kuulu suosikkeihini, ei se mielestäni huonokaan ole!

  VastaaPoista
 2. Lehmäjengi on kyllä aliarvostettu, enkä ymmärrä miksi. Onhan se kuitenkin viimeinen 2D animoitu klassikko...

  Karhuveljeni Koda on kanssa aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että Lehmäjengi on päässyt listallesi! Mutta apua tuohon väliin mahtuu niin monta mahtavaa klassikkoa, että minä en pystyisi edes listaa tekemään. Lilo ja Stitch ehdottomasti, Pocahontas, Aarreplaneetta ja Notre Damen kellonsoittaja olisivat varmasti myös, mutta apua entäs Mulan, Tarzan, Keisarin uudet kuviot... Eip. Mahdoton tehtävä minulle. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaa se oli minullekkin! Etenkin Tarzanin poisjäänti oli kovan pohdiskelun paikka! Lilo ja Stitch samaten! Pitäisköhän tehdä top 5-os 2? :D

   Poista