keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Jatko-osat, jotka melkein tapahtuivat

Löysin itseni yhtenä päivänä tutkimasta erilaisia kuopattuja Disney-projekteja ja mielenkiintoni kiinnittyi jatko-osiin, joita ei koskaan tehty. Tässä muutama, joita itse pidin mielenkiintoisimpina:

Dumbo 2

 

Dumbo 2:n oli tarkoitus ilmestyä 2001. Elokuvan tarina olisi sijoittunut yhden päivän päähän alkuperäisen elokuvan tapahtumista ja se olisi kertonut Dumbon ja Timothyn, sekä sirkuksen muiden eläinlapsien matkasta takaisin kotiin, joutuessaan sirkuksesta eroon New Yorkissa. Elokuvan julkaisua lykättiin ja lopulta John Lasseter kuoppasi projektin kokonaan. Projektista julkaistiin kulissien takana-traileri, joka löytyi vuonna 2001 julkaistulta Dumbon 60-vuotisjuhlavdvd:ltä ja vhs:ltä. 


Aristokatit 2

 

Aristokatit 2 oli suunniteltu julkaistavaksi vuonna 2008, mutta koska elokuvan käsikirjoituksella ei ollut selvää suuntaa, projekti peruutettiin. Yhdessä käsikirjoituksessa elokuva olisi sijoittunut luksusristeilijälle, jossa klassikosta tutut katit olisivat saaneet vastaansa jalokivivarkaan. Lisäksi Marie olisi ollut enemmän keskipisteessä ja hän olisi myös ihastunut toiseen kissanpentuun.

Kuvahaun tulos haulle aristocats 2 

Pinocchio 2

 

Tästä projektista tiedetään hyvin vähän, eikä käsikirjoittaja Robert Reece ole halunnut siitä paljon kertoakaan. Se mitä hän on paljastanut on, että Pinocchio lähtee "oudolle matkalle", jonkin hänelle rakkaan asian vuoksi ja, että Pinocchio alkaa miettimään miksi elämä on epäreilua joskus.


Näiden lisäksi suunnitteilla on ollut mm. Mulan 3, Aladdin 4, Hercules 2, Aarreplaneetta 2, Viidakkokirja 3 ja Fantasia 2006. 


Dumbon jatko-osa on vaikuttanut ainakin mielenkiintoiselta, josta olisi ihan hyvä elokuva saattanut tullakkin. Aristokattien jatko-osasta taas en innostunut näiden tietojen perusteella.
Mitä mieltä olette? Olisiko näistä saanut mukavia jatko-osia vai oliko ihan hyvä, että niiden tekeminen ei onnistunut?

Ps. Jatko-osista innostuneena olen tekemässä top-5-listaa omista lemppareistani... :)

2 kommenttia:

 1. Enpä ollut ennen näistä jatko-osa idoista kuullutkaan! Dumbon jatko-osa kuulostaa mielenkiintoiselta ja jos Aristokateista olisi jatko-osa tehty niin varmasti olisin sen katsonut, vaikka tuo juonikuvaus ei sinänsä kauhean mielenkiintoiselta kuulosta. Aarreplaneetta 2 ja Fantasia 2006 kiinnostaisivat myös. :D

  Jotenkin näiden jatko-osien kanssa on sellainen viha-rakkaussuhde. Alkuperäisen tarinan ja hahmojen jatko kiinnostaa, mutta usein Toon Studion laatu on ollut aika meeh~ ja juonikin on jäänyt sitten hieman laimeaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle useimmat jatko-osat ovat niin nostalgisia lapsuudesta(mm.Jafarin paluu, Pocahontas 2, Kaunottaren ja Hirviön-jatko-osat), että sen vuoksi tykkään niitä nykyäänkin katsoa, vaikka laatu on joissakin suorastaan karmea! :D

   Poista